fredag, maj 31, 2013

En bit är en bit är en bit....

...jodå, nästan klar med socka 1, bara hälen kvar på den...
..började på socka 2 och kommit en bit. Blir mer och mer förtjust i sockorna,. Det är kanske färgen som gör det....grön är en av mina favoritfärgen , turkos är en annan....samt jordfärgen med inslag av klatschiga färger..ja, ni fattar säkert vad jag menar....

Kram

torsdag, maj 30, 2013

Familjeklipp och...

...lite fästingspruta... Tyvärr så blir det inga bilder på klippningen, ingen ville ställa upp, inte ens jag...(jag blir inte så bra på kort). Men jag kan lova att vi blev jättefina allihop och till student och skolavslutningen håller frisyrerna jättebra. Det blev lite fästingsprutor oxå, Philip och Jonas är färdiga för denna säsong, det är bara vi andra kvar, liten kostnadsfråga är det så vi delar upp oss lite så blir det inte så kännbart. Albin och en av oss får ta nästa vända.....så innan året är slut har vi alla fått vår dos.
Stickningen gick lite framåt även ikväll, håller på med tåhoptagningen på socka 1.....lite vintrigt mönster med renar och stjärnor. Ja det kommer att bli kallt och vinter såsmåningnom då är det bra att ha ett par sockar att ta till......

Kram

onsdag, maj 29, 2013

Sockor!

Jomenvisst!! Hittade ett nytt mönster.... 
eller gammalt kanske det är, det finns på drops sida, Drops extra 0-789.
Kunde inte riktig bestämma mej för vad jag ville sticka så det blev denna socka. Melerat grön opal och naturvit opal, stickor 2,5 mm. 
Skulle ha fästat lite trådar idag egentligen men jag hade ingen vidare lust trots att det regnade...vi åkte med Jonas till skytteklubben istället där han fick prova liggande skytte, korthåll. Jag blir så imponerad av gossen, det var första gången han provade och poängen blev inte alls dåliga endast någon enstaka 8 resten blev 9:or och 10:or.
 Skulle tro att Jonas har hittat sin sport. Det blir fler kvällar på skytteklubben framöver, kanske blir det fikakorg och ev stickning oxå.... på samma plats....

Kram

tisdag, maj 28, 2013

Bara fästandet kvar...

Sista maskan på hälen är stickad....
 tårna är ihoptagna...nu är det bara fästandet kvar. Ska jag nu...??
..eller meddetsamma?? Nja, jag väntar nog till imorgon när det är dagsljus...ögonen gillar visst inte svart i lampsken...konstigt...undrar vad det beror på??
Vad ska jag göra här näst...brukar alltid ha nåt färdigt i huvudet  men inte idag...får kolla igenom mina mönster eller gå ut på nätet och kolla vad jag hittar för nåt kul....

Kram

måndag, maj 27, 2013

Nu börja det synas....

..ordentligt. Hästhuvudet som ska sitta på sockorna.
 väldigt olika i färg men väldigt lika i mönster....melerat garn är fantastiskt roligt att sticka i, det blir lite mer levande tycker jag. Ovanfoten.....
..fotsulan ( nu tittar vi inte så noga...såg att jag missat lite i mönstret, charm kan det väl kallas??!)
Håller på att ta ihop för tån...den blir enfärgat svart, hälen likaså.
Mönstret 91134 kommer från järbo 

Kram

söndag, maj 26, 2013

Vilken dag....

..fick lite kaffe på sängen i morse, det var äldsta och yngsta sonen som fixade. Glad blev jag !! Det smakade riktigt gott, jag som i vanliga fall tycker bättre om att sitta vid köksbordet och inta min frukost. Vilka söner jag har ! En rikedom i lycka är det!
Sen blev det först Mats mamma som fick bjuda på fika. Därefter åkte vi till slottet, Nyköpingshus och hade en lite klassträff för Jonas och hans kompisar. Alla barnen fick gå under slottet i gångarna och kolla på hemlisar och läskiga saker.... Sen blev det pickninck och frågesport. Därefter åkte vi till min mamma och grattade på morsdag. Jodå, mammorna blev väldigt glada för sina handdukar. 
När jag äntligen fick slå ner lilla rumpan i favoritfåtöljen blev det några varv på födelsedagsockorna...med hästar på. 
Nu blir det sängen...är så väldans trött..  Zzzzzz...zz

Kram

lördag, maj 25, 2013

Mycket gjort idag....

..det är ju snart dax för student hos Holgerssons.
Måste väl börja provbaka nåt ...gott.... Detta var vääldigt gott. En brownie med lite typ karamell med nötter i. Mmmm!! 
 Morsdag imorgon får vi inte glömma.  Den här ska min mamma få....
 ..den här ska gubbens mamma få....
 Sockarna blev klara och läggs  nu i fästarlådan....den är ju tom nu så jag får börja fylla på den igen.
Nya sockor ska det bli, Jonas ska på kalas (igen) och den här tjejen är hästtokig....då får det bli hästar på sockorna.
Nu sätter jag  mej med stickorna igen...

Kram

fredag, maj 24, 2013

Fäst och lite fest...eller hur det nu blev??

Lite fästardax trots att det inte regnar....
 ..men det har varit mulet.
 Vantar och sockor på avigan så att alla trådar syns...sen är det bara att fästa på... Om det blev fest ?? Ja om man nu kan kalla det fest att ta en kall öl till maten och en god drink till tv och stickning...
Tån är färdig på sockorna, bara att plocka upp för hälen...ska bara fästa färdigt först..

Kram 

torsdag, maj 23, 2013

Ibland tur, ibland...Ja, det vill jag inte diskutera idag....

Idag hade jag tur!!!!
 Deltog i en utlottning på den HÄR bloggen och helt plötsligt får jag ett mejl...och får veta att jag svarat rätt på frågan och vunnit en virkbok.  Så mycket kul saker finns det i boken ......
 .. kanske ska detta bli mitt nästa projekt..... färgen är ju läcker iallafall. Jag bläddrar vidare så får vi se vad det kan bli.
Stickat lite har jag gjort....hältråden är på plats....bara en lite bit kvar alltså. 

Kram

onsdag, maj 22, 2013

Lite si och så,,,skit....

..åkte på p-böter idag, på jobbet, inget kul alls. Skit, skit skit. 500 spänn, är inte det lite mycket?? P-gubben som går där  måste väl ändå känna igen bilen, jag har jobbat i över 5 år på samma ställe.... Bara för att jag glömde lägga p-tillståndet i fönstret på bilen, det låg i plånboken , för gubben hade bilen igår..skit och återigen skit!! 
Nu ska jag betala den  och glömma den...finns inte mer och kommer förhoppningsvis inte att återkomma.
Har varit på stickcafe i kväll, alltid lika trevligt. Stickade på sockan, och stickade för långt, fick repa upp när jag kom hem....men nu har jag iallafall börjat på nr 2....markerat i diagrammet så den här sockan blir säkert lagom i första försöket...
Trevlig kväll på er allihop!!

Kram

tisdag, maj 21, 2013

Nu syns det .....

..hur det kommer att bli med färgerna som jag valt till sockorna.
 Lite senapsgult och mörk mossgrönt. En härlig färgkombo (tycker jag ). Som jag skrev i förra inlägget så känns det kul att sticka denna socka, mönstret var inte alls svårt, "fastnade" ganska bra både i huvudet och händerna.... Jag har precis satt in hältråden ....stickar en stund till innan sovdax.

Kram

måndag, maj 20, 2013

Sockor klara...

 Blev jättenöjd med sockorna  i Nordlysgarnet. Det gick lite lättare att sticka i det denna gång, troligen berodde det på att jag vant mej vid att det är lösare spunnet så jag håller väl bättre... vet inte men det kändes bra iallafall.
 Nya sockor blev det ..igen...hittade dom här stickade hos Yvonnes stickiga sida, laddade hem mönstret från Ravelry, letade garn och började , började om och slutligen bytta färg och stickor....
Nu känns det rätt! 
Sockan heter Piccolo Mondo Antico. Karin Aidas design, som sagt mönstret finns på ravelry. 
Efter 3:dje gångens början så känns det ganska lättstickat.. Jag tror att det blir roligt "ända in i mål".

Kram

söndag, maj 19, 2013

Jahaja...då

vann dom i ishockey, svenskarna. Är väl ingen vän av sport på det viset men har man en man och en son som är tokintresserade så får man gilla läget lite. Ikväll blev det hockey.
Det var faktiskt ganska roligt att titta på matchen och jag hann tom sticka lite på sockarna.... har plockat upp för hälarna, gör väl ett par varv till innan det är dax att lägga sej.

Kram

lördag, maj 18, 2013

Min duktiga hjälpreda....

 .har  plockat fram både trimmer och gräsklippare, Jonas tyckte att gräset var alldeles för långt...
 ..det blev väldans fint när det var klart. All gräsklippning kommer Jonas att fixa i sommar, bara att "slanta" upp veckopengen en bit då..... Det är han värd!!
 Mina blommor som jag trodde hade försvunnit, förra säsongen fanss dom nästan inte alls men i år kom den, Kungsängsliljan. Otroligt vacker.
 Kronbladen har så vackra mönster, tänk att den blomma kan bli så vacker!
 Järneken har små knoppar.....
 hallonen är på framfart, grön och taggig...
 blåbären likaså. Hoppas på många bär i buskarna, har börjat vattna så smått....
..och sockorna har fått sina skaft...ska sticka in hältråden och vidare på fötterna....

Nu är det röstning på festivalen, bäst jag koncentrerar mej så jag kommer ihåg imorgon vem som vann ikväll...

Kram

fredag, maj 17, 2013

Fästarlådan...

..fylls på så sakta...Snart dax att fästa lite oxå.
Vårsockorna är klara och läggs i den lådan tillsvidare. Jag stickade i Sisu och la till 2 rapporter för att det sockan ska "räcka" till med tunnare garn. Mönstret kommer från Hillesvåg Ullvarefabrikk. Lättstickat mönster.
Funderade lite på vad jag ska sticka härnäst...blev ett par sockor till, mönster från Drops "Fjord Rose" Mod FA-162.
Jag ska sticka i Vikings Nordlys melerad och göra mönstret i enfärgad blå Opal.Det blir bara tvåfärgat för min del den här gången. för jag kunde inte "hitta" fler färger som  jag tyckte passade ihop...

Kram