lördag, december 31, 2011

GOTT NYTT ÅR!!!!

Med dessa bilder som jag tog förra nyår
                                          Vill Jag önska ett riktigt

                    Gott Nytt År


Kram

fredag, december 30, 2011

Rättelse!!!!

 Det ska INTE bli sockor...det SKA bli vantar, tack Nattugglan och Maja för att ni är så uppmärksamma på vad jag skriver : )  Lite för lång sovmorgon kanske..eller oxå är jag bara trött....

Idag har jag....

..haft semester och fått sova ut på morgonen. Mycket skönt!!! Sen har jag förberett lite till imorgon, handlat det sista och lagt lite mat att tina i kylen. Känner mej tillfreds med dagen.

Till och med  lite på sockorna hann jag sticka...jag repade upp det jag gjorde igår och "vände" på färgerna...tycker att  det blev snyggare såhär, med vit botten och den blåmelerade i mönstret.
Nu ska jag ta ett glas vin och sätta mej skönt i fåtöljen och kolla in en film på TV....låta bli stickningen....vi får väl se : )

Kram

torsdag, december 29, 2011

Nu är sockorna klara!!

Och ligger under fuktig handduk....
 Jag struntar i "morotsnäsan" och ögonen, låter den vara som den är, det är till en äldre herre så det får bli bra så.
Och sen hade jag inget mer....jo förstås jag har en tröja som ligger...och väntar på att bli färdig...MEN jag hittade ett par vantar i Vantboken istället.... Ovanåker...min färgsättning, garnet är Sisu blåmelerad och Opal naturvit. Vi får väl se hur det blir när det blir klart.....

Kram

onsdag, december 28, 2011

Stickar vidare.....

Tårna är ihoptagna och hälarna upplockade.....
Hälarna kommer att bli turkosa som hattarna på snögubbarna.....allt för vinterkänslan.....
Fortfarande har vi mååånga plusgrader hos oss...inge snö eller knappt frost i sikte...men jag "hörde" att det ska bli lite kallare till nyår...och det brukar det bli....Skitkallt har vi haft i flera år just på nyårsafton...hur blir det denna gång?????
Förbereder lite inför nyårsfirandet...tänker ut vilken mat som ska serveras och vad som passar att dricka till....både med och utan alkohol kommer att finnas...vi måste tänka på att det ska passa oss allihop, både stora och små. Hur ska vi sitta....beroende på hur många vi blir..ska pojkarna vara hemma....kommer det kompisar till pojkarna...ja, vi får väl se hur det blir... men det kommer att bli trevligt och kul som vanligt!!!!

Kram

tisdag, december 27, 2011

Jodå¨...

..nu är alla snögubbar på plats.....
och foten påbörjad...det blir nog bra så småningom...det är lite "trassligt och hårigt" att sticka med flera trådar alpakka samtidigt...men så är det ju får i det oxå... (haha) klart att ullen trasslar sej lite och jag har svart tröja när jag sitter och stickar ...hur ser den ut??? Jo den är alldeles gråluddig!!! Ser nästan ut som om jag har husdjur..... Men dom blir goa och mjuka så herren som ska få dom blir säkert glad (hoppas jag iaf)

Kram

måndag, december 26, 2011

En stund på ishallen....

..blev det idag. Mina skridskor är borta sen flera år men Jonas har skridskor....
 och han kan åka, han är riktigt duktig....Klara ..... Färdiga......
 GÅ!!!!  
 Och tillbaka igen. Det var flera stycken som gjorde samma aktivitet som vi, ishallen  var nästan halvfull..... där man inte får ha klubba och den där man får ha klubba såg ungefär likadan ut.
Och jag har ju provat mina nya stickor...Mmm, dom doftar sååå gott.  Har lagt upp till ett par sockor i  storl 43 tror jag, stickar i alpakka för mjukhetens skull...det är tänkt att en äldre herre ska få dom att ha på sina kalla fötter som typ bäddsockor/sovsockor.... han är 101 år. Har vi ingen snö får man sticka snögubbar på sockorna för att det ska bli lite "vintrigt".

Kram

söndag, december 25, 2011

Albins sockor är nu färdiga....

..och han blev jätteglad. Nu behöver han inte frysa om "sina tassar"....
Idag blev det en lugn dag...Gubben jobbade i natt, slutade kl 07.00 imorse och fick sova fram till eftermiddagen. Själv vaknade jag inte förrän kl 10.30...så länge har jag nog inte sovit på ....jag vet inte när. Visserligen vaknade jag till vid 8 tiden men måste ha somat om.... inte likt mej....
  
När hela familjen kommit upp ur sängen och vi samlat oss lite, ätit de måltiderna som man nu behöver i juletider beslutade vi oss för att ta fram ett spel och göra nåt tillsammans....Var befann jag mej på 80 talet???? Inte en aning, grabbarna som är födda på 90 talet hade oxå lite svårt för frågorna men lite sent 90 tal kunde dom iallafall, dom hat nyligen läst om en del sånt i skolan. Ja, ja man lär så länge man lever men det blir nog "barn TP" istället...om jag ska ha en chans till vinst!!!! Vi funderar på ett "lagspel" till nyår.....vi får väl se vilket det blir.
Mina nya stickor håller jag på att prova, helt underbara att sticka med...ni får se bild imorgon...jag hag ju bara lagt upp och stickat ett par varv,...... Ha en fortsatt trevlig Jul Helg!!!!

                                                          Kram

lördag, december 24, 2011

Världens snällaste, goaste make..... han är MIN!!!!

Inte trodde väl jag att jag varit snäll hela året....
Det har jag nog inte men kanske den mesta delen....iallafall har min kära, snälla make pratat med Tomten ...och när han lämnat säcken hos oss och barnen ( som varit snälla nästan hela året) börjat dela ut klapparna så fanns det ett där till mej.....ett fint etui som var så vackert på utsidan och inuti ligger det Knit Pro stickor från 3,5mm - 8mm. SYMFONIE Rose! Blir man lite fuktig i ögat eller...ja, jag blev så otroligt glad.  Tack min "gubbe"!!!!

Kram

En liten ensam....

pensé på självaste julafton.....
Den såg vi när vi gick ut en sväng, alldeles utanför garaget...stackare. Hon ska väl inte vara här förrän till våren/försommaren....

Kram

fredag, december 23, 2011

Hos kiropraktorn....

..gick det bra...han visste precis vad han hade att göra...och nu har jag en djävulsk träningsvärk. Men jag vet att det går över snart, är kroppen i felställning och blir tillrättad sååå  blir det så här. Han är ganska hård i sina nyper med massagen innan han börjar med "knaket" men han är väldigt bra/duktig!!
 Så blev det en ny julgransfot till oss i år. Mycket bra fot som har en tagg i mitten där granfoten likson "spikas" fast och lätt att skruva fast i sidorna.....

 Naken gran på plats, väldigt tjocka, fasta grenar och barr...den är nog relativt ny huggen trots allt....
 Ljusen på plats....
 och här kommer kulor och glitter...riktigt fin även i år!!!!!
 Spiran på toppen.....
 och glaskulor i grenarna...vi kan börja använda  våra fina gamla glaskulor (jadå det finns några nyare oxå)  igen eftersom barnen är stora och vi inte har nåt husdjur för tillfället...
 Sen blev det dax för julskinkan...... mycket god blev det i år igen...( jag måste vara duktig på julskina!! : ) )
 När allt blivit klart så tycker jag att jag gjort mej förtjänt av ett glas vin...smakar väääldigt gott kan jag säga.....
 
och som slutlig avkoppling ...ett par varv på albinsockorna..

God Jul 
 till alla mina "goa", rara läsare.

Kram

torsdag, december 22, 2011

Nåväl, bara att erkänna......

..kunde bara inte hålla mej från garn och stickor.
 Äldsta sonen deklarerade att han behöver nog ett par sockor till vintern, han fryser lite om fötterna...hmm, men säger jag du har ju sockor kvar sen förra året.... Hmm säger han...dom är inget snygga längre....jag vill ha......svarta och gråa sockor tack!!! Så nu sitter jag och gör ett par svarta med gråa ränder och jag gör det sååå gärna, allt för att han ska ha varma fötter!!!
 Disco stämmning!!??? Nej inte direkt, det ska bli "jul lan". Grabbarna har lovat att inte vara såå högljudda inatt.....
 men visst blir det läckert när utebelysningen kommer in....rött, blått och                         

  och grönt.... Hoppas att det blir en trevlig kväll/natt för grabbarna...jag och gubben ska upp tidigt och jobba imorgonbitti...
Sen är det jul och granen ska in.... bild på granen kommer imorgon när den fått sin klädsel.

Kram

onsdag, december 21, 2011

Klart!!!!

Och inget nytt på stickorna ...hur ska det gå??????
Jodå, visst går det bra. Nu är alla trådar fästade och det känns väldigt bra, tom vantarna som har varit färdiga ett tag är  fixade.Sen hjälpte jag Tomten med att fixa lite paketinslagning...... så nu är det nog färdigt med sånt...bara granen och skinkan kvar...det fixar vi på fredag. Jag ska till kiropraktorn på fredag oxå...det ska bli jätteskönt. Jag känner mej lite sned och "vind" i ryggen så jag behöver hans hjälp. Även nacken och överarmarna behöver "komma på plats"... Sen är jag troligen "fit for fight" när Tomten anländer....

Kram

tisdag, december 20, 2011

Vilken tur att det är en liten storlek.....

...på dessa sockor. Annars hade jag haft att göra minst en hel dag till.
Har suttit på FB stickcafe och gjort några varv. Imorgon blir det nog att fästa på alla 4 paren. ja, för jag har nog bara tån kvar på lillsockan.....
Sen får jag ta tag i de andra julklapparna som ska slås in...( och skickas till tomten, som kommer på julafton med sin säck.)


Kram

måndag, december 19, 2011

Sista paret ut.....

Par 3 är klara, phu...dom är så stora och det är
väldigt skönt att dom blev klara ikväll
 Nåja ...jag SKA fästa alla trådarna...men jag gör det på en och samma gång när alla paren är färdiga...
 Sådärja..jag har börjat på sista paret julklappssockor......något mindre än tidigare par...och  i två vackra rosa nyanser.
Det är lite svårt att se mönstret än men det blir nog bra när jag stickat en bit...det blir samma mönster rapport som de tidigare sockorna. Nu...dax att sova!!!!

Kram

söndag, december 18, 2011

Nu har vi hitta vår julgran.

Och det bästa av allt...vi behövde bara sätta namn och telefonnummer på granen så kom den hem på kvällen och då betalade vi vad den kostade...det blev inget xtra för skjutsen...  bra va!!
Så "dan" för julafton kommer den i och ska få sin klädsel... med ljus och vackra kulor.
 Snöat har det gjort nästan hela dagen...men det är så blött, så blött....tempen ligger runt 0:an. Det ligger nog inte kvar imorgon tyvärr...nu är det tid för blöta och slaskiga skor, overaller och jackor..... Hade varit bättre om det blev lite kallare.
Stickade några varv på julklapps sockorna...jag är inte riktigt nöjd med hälarna på sockorna så jag tänkte prova en häl som jag  stickar i efteråt.....har provat den förut och det blev bra tycker jag. Så jag stickar väl vidare och ser vad som händer.... jag har ett par julklappssockor kvar sedan....

Kram