måndag, oktober 31, 2011

Inte en stickad maska på 2 dagar.....

..inte undra på att man får abstinens och glömmer bort hur man gör eller vad man gör.... Jag har ju tummarna kvar på mina vantar...får se imorgon om jag hinner och orkar. Blev lite sliten efter Åbokryssningen...får nog skylla på vintertiden och den finska tiden ...klockorna visade väääldigt olika tider...måste ha blivit nån form av missad tid???!!! (och sömn)
Men ikväll orkade jag iallafall få till några tomtar...dom två röda ska "iväg", dom är beställda redan. Den gröna lägger jag i högen som ska med till julmarknaden i slutet på november.....

Kram

söndag, oktober 30, 2011

Då var an hemkommen med värkande fötter och trötta ögon

Riktigt bra musik spelades och dansade gjorde jag /vi...lite schlager/hårdrock....
 så varm och svettig blev man...en kall flaskevatten gjorde susen....en och annan drink slank oxå ner.....
 Här är gruppen i trappen och väntar på att få spela..."coverakuten" tror jag dom heter eller nåt åt det hållet.
 Vilken röst han hade ...sångaren.....
 ..och kilten sen...om jag kollade under...?? Näe fy på er...såna tankar har jag (nog) inte...tyvärr så såg jag inget!!
 Efter mycket sång och dans får man ta sej en öl...svalkar fint!!!!
 En annan mera schlager grupp delade scenen....med
 ett cabaregäng...väldigt duktiga och skojiga. Dom hade en magiker med sej oxå...snacka om att han kunde greja och "lura" oss....med både kort och ringar.....
 Dagen efter dagen före...hungrig blir man då...kött eller ....
..hamburgare...satt fint i lilla magen......nu ska jag ta en macka innan jag går och lägger mej...sömn blev det inte så mycket av....det får jag ta igen inatt...hoppas jag!!

Kram

lördag, oktober 29, 2011

Då var det dax för en trevlig vuxenkväll.....

..utan barn! Dom får vara hemma, det blir deras tur nästa gång.
Så nu tar vi båten med stort B...och rejsar.....

 Iallafall så är min resväska packad.....vet inte hur mycket man behöver men det här räcker nog......
Om sanningen ska fram så blir det en så här stor båt istf liten racer. Vi är ett gäng som ska åka och alla så lämnar vi våra barn i goda händer hemma, som sagt det blir deras tur nästa gång...nu får föräldrarna roa sej!!!!!
Vi hörs....

Kram

fredag, oktober 28, 2011

Då börjar det att bli klart....

Albin fick färdigt i sitt rum...och idag blev Jonas säng färdigmonterad. Han är stor nu ...när han fått en vuxensäng!! Så mycket annat hann jag inte med, handla gjorde jag förstås.... de stora grabbarna ska ha kompisar här imorgon....på lite mat och lan..... Det blir säkert jättebra. Jonas ska sova hos mormor, det gillar han. Dom sitter och diskuterar om allt möjligt....han har en hel del att förtälja sina föräldrar när han kommer hem, dom berättelserna är alltid väldigt givande!!
Lite stickning hann jag ändå...ett par prinsessvantar men jag har tummarna kvar....dom får jag väl göra en annan dag...... då kan jag göra tummarna på de turkos/svarta vantarna oxå. Nu är det dax för min bok...och lite vila innan morgondagen.... då blir det kryssning!!!!

Kram

torsdag, oktober 27, 2011

Nu är en beställning hel....


Nu ska den på lådan....
Och jag ska ta tag i nästa laddning tomtehanddukar....får se hur mycket jag hinner imorgon...ska hjälpa Jonas med sin "halvfärdiga" säng... och städa färdigt i hans halvstädade rum.... sen har jag tummarna kvar på mina halvfärdiga vantar... nåja snart blir det helt och hållet färdigt. Var sak tar sin tid!! Jag ska åka bort en sväng oxå...med gubben och några vänner....i helgen...jag ser verkligen fram emot det. Det ska bli jättekul!!

 Nu är jag helt slut och behöver gå till sängs...

    Kram

onsdag, oktober 26, 2011

Lite halv om halvt....

Idag är det onsdag...halva veckan har gått....
jag har hunnit med en halv beställning...(har två kvar att sy)

även ett par halvfädiga vantar...(tummarna fattas).....

en halvfärdig mun.....
 ..och en halvfärdig säng... Så konstigt det kan bli ibland.... Med Jonas gick det ju inte så bra...han har idag varit hos tandläkaren och fått en metallskena på tänderna och nu ska han äta mjuk och flytande mat i ca 10 dagar ...då ska vi på återbesök och kolla hur det ser ut. Lite emaljskador blev det på ett par tänder till...det kan inte åtgärdas förrän den lösa tanden är helt "frisk". Så nu håller vi tummarna att den ska fastna och att "bettet" ska bli som vanligt igen!!
 Plockat fram ur garderoben har jag gjort...en tunika som jag kanske ska ha till helgens fest....
 ..närbild på armbandets färg mot tunikans.....
En annan tunika som jag oxå hittade i garderoben.....

Även där funkar färgerna med varann. Nu ska jag bara bestämma mej vilken det blir....

Kram

tisdag, oktober 25, 2011

Lite svårt att ta kort med en hand..som dessutom är "fel" hand....

Jag har varit hos Mias Mix idag...
 ..och hämtat detta vackra armaband!! Jag beställde ett armband, gav måttet till min arm och valde fiiina, läckra pärlor och så fick hon fria händer att skapa till mej.
 Så idag kom sms:et att min beställning var klar...bara att åka dit och hämta det ( naturligtvis betala oxå  ) Visst har Mia på  Mixen gjort ett fantastiskt jobb åt mej!! Jag ska åka på fest och det passar utmärkt till mina kläder som jag ska använda!
 
Och färgat håret på både mej och sonen har jag gjort...stickat lite däremellan, nu tar det sej med vantarna...
Imorgon bitti ska jag med minsta sonen till tandläkaren..akut tid..han och kompisarna lekte och dansade på fritids och slog ihop i varann...Resultat: en lös framtand, permanent sådan...hoppas den "sätter" sej igen.
Det är inte så roligt ...ikväll blev det bara "mjuk" mat för gossen..knapra frukt och godis blir det först när tanden sitter som den ska.

Kram

måndag, oktober 24, 2011

Sykväll...

..ja, det är ju måndag...!
 En liten tomte med svart luva....
 ...en tomte med röd luva.....
Och lite stickat på vanten blev det . Jag känner mej faktiskt nöjd och glad...det är alltid så roligt att få sätta ihop nåt kul och tomtarna är så himla roliga att sy. Nu är man sådär lagom trött och behöver inta sängen... men jag ska läsa lite först innan jag somnar...ZZzzzzz...?

Kram

söndag, oktober 23, 2011

Då är det nog dax.....

..att fira lite. Kollade min besökare mätare idag....den är nu uppe i över 20000 besök. Och då måste jag nog få fira att så många vill läsa om mej och mina intressen. Jag blir så glad.



Jag kör en utlottnig som kanske ger lite julkänsla eftersom vi ändå snart är där.... Vi gör så här...

Skriv en kommentar i det här inlägget, låna gärna en bild och länka om du vill. Har du ingen blogg så måste du skriva din mejladress. Det blir 1 lott.
Pågår tom 11/11.
Jag hoppas att ni vill vara med!!

Kram

lördag, oktober 22, 2011

Idag har det varit en tidig dag....

Startade dagen med att 2 i familjen ( jag och Albin) åkte till frissan, kl 8.00 skulle vi vara där. Kl 9.00 började Jonas i skolan....så Mats fick se till att han kom iväg som han skulle. Kl 9.20 är vi klara hos frissan. Mats och jag går till skolan och går en rundvandring , fikar och tittar på ett otroligt bra skådespel av klasserna fsk till 6:an. Vid lunch ca 12.20 kommer vi hem och då är det dax för resten av familjen att åka till frissan....
Så nu är vi snygga i håret och vi har varit på skolteater och invigning av skolan efter renoveringen. Mycket fint har det blivit, jag gick på den skolan när jag var "liten" så jag kan säga att den har fått ett rejält lyft!!!
Och när vi satt hos frissan, det var jag som fick vänta på resten...så tog jag tag i det tråkiga "jobbet" med att fästa trådarna på sockor och vantar..... 
 Jag gjorde snoddar till prinsessvantarna......
 fler snoddar.....mycket trådar att fästa......
 ännu fler trådar. Men nu är det klart!!!
Och framåt kvällen lyckades jag få ihop några varv på mina "nya vantar"....
Det känns att jag har gått upp tidigt hela veckan och en dag xtra...brukar sova lite längre på lördagarna...men jag får väl gå och lägga mej lite tidigare...ikväll.....och sova en stund längre imorgonbitti...!?!

Kram

fredag, oktober 21, 2011

En påse med tråd!!

Ja, just det .... det låg i min postlåda idag.
 Flera vackra färger som jagbehöver när jag sak brodera på symaskinen.
Nya vantar har jag oxå börjat på. Tummen på sista rosa prinsessvanten blev färdigstickad imorse...och när jag kom hem och vi ätit så blev det en"blåklint" som jag fastnade för. Jag  har plocklat farm turkos och svart..nu vet jag att blåklinten har en annan blå färg men jag ville använda min favoritfärg. Jag gillar den "skarpa" kontrasten mellan tex två  färger lika mycket som den "dova" kontrasten i pastelliga färger...det beror på vilket humör jag är på. Nu ska jag sticka ett par varv till...sen blir det Jan Guillo och sängen..( hans senaste bok alltså) imorgon är det tidigt upp...ska klippa mej och bli snygg i håret...hoppas jag.

Kram