tisdag, augusti 31, 2010

Nu är nog hösten här.....

..för idag har det varit väldigt kyligt i luften. När Jonas gick till skolan imorse var det bara 8 grader. Visserligen lyste solen men den värmde inte så jättemycket just då.Resten av dagen blev riktigt skön, inte så varmt men solen fanns där ..... uppe på himlen.
Så... sjalen... jag stickar och stickar... har nog nåt problem i slutet på vissa varv. Ibland fattas den nån maska och ibland har jag nån för mycket men jag har lika många maskor på varje sida om "mitten" mönstret. Ändå så tror jag att det blir ganska lika i båda sidor.....

Här liknar det en JÄTTE mössa... men det SKA bli en sjal. Mönster rapport A är färdig och jag har just börjat på mönster B. Ja, det ska bli roligt att se hur den blir när den blir klar. ( Jag har varit och köpt mer garn...så jag ska kunna sticka nåt annat sen.... kanske benvärmare till vintern? Och lite annat. Fy på mej.)
Imorgon hoppas jag på mer sol, gärna lite värme oxå. Tänkte ta cykeln till jobbet!!! Lite motion måste man ha. Eller...??!!

Kram

måndag, augusti 30, 2010

Ocn nu har det varit .......

...måndag igen! Och då syr jag/vi. Idag sydde jag lite handdukar.
Här en vanlig handduk med en "smäll" på...... ska föreställa... nåt som är "sprängt"......

Närbild...... givaren är det som står ..."skogen". Mottagaren är en som har "det" till yrke..
Det här ska oxå ges bort..... till en .... Ja, det är ju en grävskopa på spishandduken.
Här är närbild på motivet.
Sen fixade jag ett foder till en av väskorna som jag påbörjade för ett tag sedan..... ibland tar saker och ting sin "lilla"tid...eller så är det nog så att min tid inte räcker ...?
Fodret i väskan, röda och svarta hjärtan och en innerfickas med dragkedja. Nu är det bara ett par väskor till att fodra.... får se när tiden "kommer".
Nu ska jag iallafall sitta och sticka en liten stund... på min sjal, jag har gjort färdigt en rapport av det ena mönstret. Jag ska göra en eller 2 rapporter till innan mönster 2 ska göras.

Kram

söndag, augusti 29, 2010

Så kom söndagen ......

...ja med sådan fart att jag nästan inte hann med.  Träffade "grannfrun" ute idag.... hon visade sina fina "african flower" som hon gjort. (hon fick en kopia av mitt mönster) "Grannfrun" är duktig på att virka  och hon tycker att det är jättekul.

Här visar hon hela sjalen... den är jättesnygg tycker jag!!!!!!

Här sveper hon dem om sej, den kommer att värma mycket under svala höstkvällar. Jag ska kopiera lite andra mönster som jag tycker att hon ska prova, (hi,hi) . Nu vet jag att "grannfrun" kommer att fästa de sista trådarna ikväll framför tv:n, hoppas det är bra program.... fästa trådar ÄR så tråkigt. (jag är inte avundsjuk)


Jag har oxå plockat ev lite av min blåbärsskörd... imorse såg jag de där små, små fåglarna flyga som jetplan rakt in i mina blåbärsbuskar..... bäst att plocka det som plockas kan!!!!! Jag fick ihop lite som jag lägger i frysen så länge. Det sitter några bär som inte mognat ordentligt än, dom tar jag senare i veckan.

Och min sjal då???? Jodå, det lunkar på, jag tror att jag förstår det mesta..... jag har ju två mönster, ett engelskt och ett ordagrant översatt till svenska ( hmm) och ett diagram. Och sen har jag så trevliga blog -vänner som gärna erbjuder sej om jag får problem. Och det TACKAR jag för. (Jag hör av mej om jag behöver.) Nu måste jag nog sticka ett varv till.........

Kram

Tävling hos virkverket!!

Du kan vinna en bok hos virkverket, kolla i min sidebar så hittar du tävlingen!!
Kram
 

lördag, augusti 28, 2010

En tur till Norrköping.....

.....blev det idag. Cruising, och jag fick åka  buick......
..med tärningar i fönstret......
en bild på handskfacket......

..en bild på bilen framför oss, skulle visst oxå till Norrköping.

Nu är vi framme, då börjar vi med att äta!!! Vi befinner oss på en Kina restaurang....
Dom hade väldigt god öl, nåt att lägga på minnet, kanske beställa på bolaget vid tillfälle......
Maten var det inget fel på, vi tog en supe för 3 personer, jag , Albin och Mats.... det räckte gott och väl.

Den innehöll förätt, biff, kyckling och dessert. Vi blev riktigt mätta och mer därtill, skäms övar att säga det men vi orkade inte äta upp all mat... och vi är ganska matglada i vår familj.

Sen blev det att titta på bilar, den ena före och den andra........

..efter. Många fina bilar kom körande , fram och tillbaka.....
.. jag blev väldigt fascinerad över att jag kände igen flera som "åkte"bil, vi var ju iaf 6 mil från min stad....
Tyvärr så kom det lite regn när vi hade så trevligt... så vi gick till vår egen bil (Jörgens) för att "glida" runt en lite sväng..... men jag blev bara tvungen att fotografera denna.......
..kanske motorstopp????? eller bara visa upp sej??!!!!! Det sistnämnda tror jag att det ska vara. Ja trevligt har det varit och visst jag gör gärna om det men då vill jag att det ska vara lite varmare ute!!! Tack "Skogen" och gänget !!

Kram

fredag, augusti 27, 2010

Fredag!!!!

Jaha...då var det helg igen.... och en kväll framför tv:n.... nåja bara lite. Jag har faktiskt hittat ett mönster på en sjal.......

..men först visar jag hur långt jag kommit på "torgvanten"... den ena.....hittar inte riktigt lusten.... nåja, den blir nog färdig så småning om.

Jag har varit sugen på att sticka en sjal i "sisu fantasy", jag har handlat lite olika färger (hos syz förstås) och nu hittade jag en sjal på nätet....."Traveling woman", jag vet inte  men jag har nog sett den hos nån blog oxå, som jag läst. I vilket fall så tycker jag att den är jättevacker i mönstret... men jag är inte direkt språkbegåvad.... visst lite engelska kan jag men när det kommer till "fackspråk" så blir det lite svårt med översättningen. Men min äldste son hjälpte mej att översätta på google, (gud vad han är bra) visst blev det lite konstig i ordföljden men jag fattar i det stora hela.
Man får läsa båda beskrivningarna, den "egna" svenska (google) och den engelska. Det tog ett tag att klura ut vad som menas. Men nu har jag börjat och jag tror att det blir bra, hoppas bara att jag klarar av att "klura" hela vägen och att det blir en sjal! Jag jobbar på.....

Kram

torsdag, augusti 26, 2010

Idag blir det ingen bild.....

Nä.... det blir det inte!! För jag har inte haft tid att fotografera. Har varit på föreläsning, kom hem lite sent, sen åt vi mat, betalat räkningar, kollat facebook och mejl.... sen blev det några varv på "torgvanten/handledsvärmaren.  Man kan inte hinna hur mycket som helst...eller?? Sitter fortfarande och kollar lite på tv och stickar några varv. Ska snart hoppa isäng. Imorgon är det fredag... och på lördag ska vi cruisa i Norrköping.... ska bli kul.

Kram

 

onsdag, augusti 25, 2010

En liten fortsätting....

..några stenar från parkeringen......

..ett mönster från en veckotidning......

..och lite garn ... det kan bli duktyngder!! Jag  var bara tvungen att testa..... det rosa garnet har jag fått av mamma,  hon brukar gem ej lite "slattar" av sitt överblivna garn. Mycket bra!!

Sen blev det lite på stickningen oxå... nu har jag kommit till resåren .....jag hade inte stickor 2½ så jag tog nr 2 ist..... väldigt tunna är dom. Nästan så att dom böjer sej när jag håller i dom. Tur att det bara ska vara 4 cm.
 Nä nu är det dax...... sängen!!

Kram

Oj vad det är konstigt....

..med vädret idag. Imorse när jag gick till jobbet var det jättefint väder, vid lunch hade det kommit några småskurar för att på eftermiddagen bli riktigt skönt. Men vid 14, 15 tiden kom det en rejäl skur!!! Snacka om att jag blev blöt!!  Nu skiner solen igen... hur ska det vara egentligen!!???
Har suttit och kurat lite framför datorn en stund eftersom jag blev lite frusen i ovädret... hittade flera utlottningar som jag vill vara med i. Nu hoppas jag på en STOR tur.... nåt kanske man vinner, annars får jag glädjas åt dom som har tur och vinner. Titta i min sidebar.... det kan finnas an utlottning för just DEJ. eller kanske flera. Jag hittar så många roliga bloggar, vilka underbara kreativa människor det finns!!! Jag fortsätter att "bläddra" och "läsa"!!

Kram

tisdag, augusti 24, 2010

Gäääsp!!

...Ja vad annat kan jag göra??? Idag, eller rättare sagt ikväll är jag så himla trött så det känns som om jag inte sovit på hur länge som helst..... Kan det bero på att det är mycket nu?? Se till att barnen kommer upp på morgonen och till skolan?
 Ja så är det nog, kan inte lite på att de stora grabbarna HÖR sina klockor på morgonen. Jag måste nog ha koll ett tag till!!??!!

Ja,eftersom jag sydde igår så blev det inget gjort på stickningen då... men ikväll har jag suttit och slötittat på tv och stickat några varv.... Jag var hos syz igår och köpte lite nytt garn... (bild kommer kanske) jag är lite sugen på att göra nån snygg sjal i tunt melerat garn, Har sett flera fina, skira, vackra sjalar "ute" bland bloggarna som jag läser. Måste bara hitta "det" mönstret som jag vill göra. För ska jag lägga ner arbete så ska det vara precis som jag vill ha det!! Garnet jag köpte är blåmelerat sisu fantasy, stickor 2½-3, 27 m på 10 cm.
Nä nu är det bäst man kryper ner i sängen, innan jag somnar ZZZzzzzzz

Kram

måndag, augusti 23, 2010

Då har skolan börja!!!!

Här är han... den lilla tuffingen som idag börjar i första klass.... läxor kommer, inte tid för så mycket fri lek på skoltid... det är lite synd tycker Jonas. Men man kan nog lära sej en hel del oxå!!  Förståndig liten pojke.


Vi väntar med spänning på vilka böcker som kommer hem och ska "kläs" in med bokpapper....
Jag har varit föräldraledig idag (liksom förra måndagen) pga skolstarten, det har varit jätteroligt att vara med i skolan men efter skolan vill Jonas hellre vara med kompisarna. ( konstigt, eller??)
 
Och eftersom det är måndag och skolterminen  har börjat igen så gör vi det oxå. Vi börjar med våra sy kvällar igen!!!! Så då har jag kommit igång.....

..två väskor/kassar blev klara ikväll, konstigt att det går bättre när man är fler som triggar varandra att sömma lite. Det är riktigt roligt igen.
Jag har ett par kassar till att slutföra men det hinner jag så småningom....vi har ju bara börjat på terminen.


söndag, augusti 22, 2010

Nu är den klar!!!!

Min sjal/halsduk.......

vänster sida.......

...mitten........

..och höger sida. Ja nu är den inte så bred som det ser ut, lite svårt att få med hela sjalen på bild. Nu har jag lagt den under "fuktig duk". Hoppas den torkar till imorgon.... inte för att jag tänker använda den då utan för att vi ska kunna äta frukostvid köksbordet!! Det var enda platsen som jag hade.
Och eftersom jag har lite garn kvar så tänkte jag göra ett par torgvantar /handledsvantar.... med samma fina hålmönster. Jag har bara börjat så det ni ser är de 2 första varven... ska bli mycket längre/högre.

Imorgon börjar skolan!!!! Mina pojkar börjar i gymnasiet, 9:an och första klass. Det blir spännande för både äldste och yngsta pojken....Ny klass och nya klasskamrater för Albin och lång skolväg.... ända ute vid flygplatsen. Förut gick han i skolan nästan i grannskapet, nu har han ca 1 mil till skolan. Vilken förändring.... det blir buss. Han får testa lite på ansvar och lite "vuxen"liv. ( han har litat väldigt på sin mamma, hon fixar det mesta..curlingförälder??)

Nu är det bäst att inta sängen... så vi alla kommer upp som vi ska imorgon... jag är föräldraledig och ska följa Jonas till skolan, 1:an, ny fröken och en del nya klasskamrater. Det blir spännande!!

Kram