onsdag, mars 31, 2010

Jag gjorde det!!

Nu är det första mönstret klart! Jag skrev Pojken på den för att det finns en hund i min närhet som har det namnet. Han är såå söt! Jag vet inte om det passar honom för jag har inte provat det än....
..måste göra det snarast. Jag var över till grannen´s idag, dom har en STOR hund. Jag fick låna en reflexväst för stora hundar.... ska försöka göra ett tjänste tecken av den mallen... får se hur det går.....

..ingen bra bild men jag har börjat med den stora nu, ska använda Atlaz som mall. han vet inte det men JAG vet att det är så. Ska mäta halsen och bröstkorgen så får vi se hur det går.
Fö en lugn dag... men lite gråkall.
Kram

tisdag, mars 30, 2010

Vilken kväll...

...slapp laga middag till familjen.... helt enkelt underbart. jag behövde inte hitta på nåt att äta heller.... Vi har varit på Albins skola och ätit middag!!!!!! Albins klass bjöd in sina familjer, lagade 3 rätters middag och sen fick vi betala vad vi tyckte att det var värt. Priset var uträknat till 15 kr /person men det dubblade vi några gånger. Ungdomarna var jätteduktiga, serverade fint och vällagat! tack klass 9G Borgis!! Dom samlar in pengar till sin klassresa så överskottet på maten går direkt in på deras konto till resan.( vet inte var den ska gå, det märks säkert snart beroende på hur mycket dom lyckas få ihop). Ja, så blev det då en lugn kväll utan stress med tid och disk,.
Nu blir det en stund framför tv:n och Mästarnas mästare, vi får se vem som vinner Armand, Tomas el Louise. Jag håller på....... det säger jag inte ( Louise förstås, fast Armand är väldigt bra han oxå)

Kram

måndag, mars 29, 2010

Nu funkar det!!

Här kommer bilden till förra inlägget!!! Tyck gärna till om ni vill! (gud vad jag rimmar...)
Kram igen!

Nu skulle det ligga en bild här.....

....men jag vet inte vad som felar idag. Jag får helt enkelt inte in bilden. har haft lite problem med bloggen hela kvällen. Kanske nåt över hela cyberspace?????? Jag har iallafall fått låna ett tjänstetecken för hundar, fick en förfrågan om det var så att jag eventuellt skulle kunna tänka mej att..... ja, ni vet ju hur jag är ... alltid roligt att prova och utmana sej själv. Jag har gjort ett litet prov... det var det jag skulle visa men som sagt.... ingen bild kommer fram. Jag har använt syz lilla "pojken" som mall, han vet inte om det än..... jag ska jobba lite på den och sedan prova på vovvsingen. Har en stor vovve som jag ska prova att sy till oxå... han vet inte heller att jag ska använda honom som mall... Han heter Atlaz.
Det var det.... hann inte så mycket mer ikväll, (bild kommer så småningom...jag lovar) jag ska till tygaffären i veckan så fort jag hinner och fixa lite spännen och ringar..... sen ska jag färdigställa "Pojkens" tecken.
Till nästa gång......

Kram

söndag, mars 28, 2010

Hur blev det idag då?

Ja det kan man undra. Jonas mår lite sisådär.... han var hos doktorn igår pga sin "krupphosta", hade lite jobbigt att andas men fick medicin så det blev bättre. Nu får han medicinen till natten så att han ska kunna sov bättre. han har varit lite hängig idag, trots det så villa han gå på kalas. det var hans klasskompis Edvin som fyllt 7 år och hade ett kalas för hela klassen i skolans gymnastiksal. Jonas hade trevligt men var alldeles slutkörd när han blev hämtad.

Under tiden han var borta så letade jag på nätet efter nya broderisidor..... hittade några, dom ligger i min sidebar. Laddade hem några fina saker oxå som jag ska prov sy när tid finns. Blev sugen på att göra en ny påse till Jonas.... det ska renoveras på skolan så eleverna ska byta klassrum. För "nollan" blir det att vara på "stora" skolgården, det finns inte så bra förvaring för extrakläder så barnen ska ha en påse med sej, och då hade vi fått en reklampåse ......
.. och den ville Jonas ha. Han fick själv välja hur namnet skulle bli..... grönt med glitter blev jättebra tycker Jonas.
Sen blev det vuxenkalas i "skogen", Annika fyllde år och vi blev bjudna på kaffe. Jonas sov nästan hela tiden i mitt knä (han var väl trött efter sitt kalas). Ja så kan vi då lägga ännu en dag till historien..... ( så vackert det lät, ha ha).
Kram

lördag, mars 27, 2010

Aahhtjoo!

Fnys... vad dammigt!! Nu är Jonas rum oxå färdigt!!!!! Bytt madrass, dammsugit under, över, på och runt om ALLA sakerna. Kastat en hel del trasigt oxå vilket brukar vara svårt för en gosse som samlar på det mesta "bra att ha" saker. Men nu är det oxå klart. Resten av huset är kvar..... till sommaren hinner jag nog! Vi har varit hos frissan idag, pojkarna och jag. Jonas klippte lite sommarkort men sparade lite så att det går att göra "tuppkam". Här är ena sidan svart........
..den andra blev orange. Jonas ÄLSKAR dessa färger i håret.

Själv har jag gått i kortklippar tankar.... jag har istort sett alltid haft snaggat hår... mer eller mindre. Men jag började spara håret 2001/ 2002. Så nu har det blivit långt för att vara mej. Typ från stubb till lång fläta.
Här är "rompan" som jag hade i nacken om man samlade ihop den i en tofs. vet inte vad jag ska göra med den.... kanske rama in den???

Så här blev det, jag är jättenöjd! Den här längden hade jag nångång under 2002, jag hittade ett kort från det året (som Philip hade sparat) och tänkte att ... jo så här vill jag ha det! Kanske var det något kortare men eftersom det var så långt innan blir det kanske en chock om rubbet åker av. Nu känner jag mej fräsch i håret igen, konstigt att det kan kännas för långt när det är långt...???.... hmm.
Ja,ja nog funderat, Nu ska jag sätta mej framför tv:n och titta på körslaget och bara ha det mysigt.
Kram

fredag, mars 26, 2010

Då var det klart!!

Med möbleringen förstås. Philip och Albin hjälptes åt att bära möbler...... jag fixade torkvatten till golvet sen åkte jag och handlade. När jag kom hem fixade jag lite att äta sen dammade jag inne hos Philip.... resten .... fixade pojkarna själva. Duktiga är dom när dom vill. Nu återstår bara att flytta ut de möbler sominte fick plats/ inte villa ha kvar. Bla en hög, smal bokhylla.... den blev typ 3 cm för bred för sitt gamla ställe. Sen åker nattygsbordet ut i förrådet oxå, klockan kan man ha nån annanstans( mamma väcker så gärna.... hm). Efter detta orkar vi inget mera.... det blir finalen i Let´s Dance.
Imorgon ska vi klippa oss..... får se hur många som har håret kvar......eller inte!
Kram

torsdag, mars 25, 2010

Pust... frust.... Phuuu!!!

Vilket slitgöra.... jajamensan.... håller på att fixa i pojkarnas rum. Philips säng gick sönder för ett antal veckor sedan, nya sängen kom igår. Albin fick en ny madrass till sin säng och det fixade vi igår. Ikväll var det Philips tur att få sin säng och madrass..... det tog lite längre tid. En säng att montera ( jag får ju inte lyfta och jobba så hårt, axeln/ryggen) och en stor resår madrass att lägga i. Och dessutom ett rum att städa........!! Philip monterade ner sin gamla trasiga säng och dammsugade platsen...... torkade golvet (endast där sängenska stå) och ropade på mej, KLART!!
Ja, ja lite mer finns att göra men sängen är nu på plats, Albin ställde upp och hjälpte till med monteringen. Imorgon har Philip lovat att han ska städa klart, jag lovade att hjälpa till (inte så jättekul fredagsnöje precis).
Såå nu ska jag ta´t lugnt och bara kolla på tv en liten stund.... sen ska jag nog lägga mej och läsa lite..... vi får se vad jag orkar.
Kram

onsdag, mars 24, 2010

Nu har jag gjort färdigt och nytt.

En beställning på en geborts present, Typsnitt : bremen. Himla snyggt och stilrent. Roligt att brodera.

Oxå en beställning, spishanddduk med Elvis på. En födelsedagspresent.

Och en spishandduk som jag själv ska ha, jag ska byta ut julhandduken...... det är väl dax för det nu tror jag....
Det var vad jag hann göra ikväll.
Ska vila lite nu... var hos kiropraktorn idag... hmmm, inte så bra.... liten bristning i muskeln vid axeln.... och lite svullen vid nyckelbenet..... jag får styrketräna lite om jag vill men det får inte göra ont. Sen ska jag vara försiktig med vad jag gör... och det är jag.
Dax för lite tv!!!
Kram

tisdag, mars 23, 2010

Ikväll blir det lugnt!

Har varit och handlat lite, typ mjölken tog bara slut.....har "kalvar" i familjen.... sen är jag ganska trött oxå. Har ont i min axel/ nyckelben/ rygg och det gör mej trött!!! Jag ska till kiropraktorn imorgon, hoppas att han kan hjälpa mej igen. Förra gången blev jag bra men efter nån vecka så halkade jag på en matta hos min kompis, slog en volt och landade med hela kroppstyngden på armen/armbågen och gjorde mej väldigt illa, det är det som jag hoppas blir tillrättat imorgon.
Om det blir bra så kan jag göra några mönster på datorn.... fått en ny beställning på handdukar som jag ska göra.
Idag blev ett annat "jobb" hämtat och det är alltid kul när beställaren är nöjd med det jag gjort. Nej nu ska jag sätta mej framför tv:n..... måste nog pallra opp mej på en kudde, så att jag kan sitta ordentligt.

Kram

måndag, mars 22, 2010

Ja, då var det måndag igen.

Och jag har sytt lite.... som om det vore nåt konstigt?.....? Jonas ska på kalas till helgen och då passar det bra med en handduk i present (tycker jag iallafall) Jonas har själv valt färgerna både på handduken och i broderiet. Han tycker om guld.... så då gör nog kompisen oxå det.
Fick en beställning på en ny spishandduk med Elvis på.... har bara hunnit motivet, ska fortsätta imorgon med resten.

Hittade ett gratisbroderi på Free embriodery world
En liten kyckling som kommer fram ur sitt ägg, jag ska göra en spishandduk av den... till mej själv. Jag har fortfarande min julhandduk kvar på spisen...hmm kanske dax att byta???
Nu ska jag som vanligt plocka undan och krypa isäng, får göra färdigt handdukarna imorgon.
Kram

söndag, mars 21, 2010

En absolut ren.......

...slappar dag!! Vaknade visserligen tidigt imorse..... mellanpojken hade sin klocka på ringning... han hörde den inte men det gjorde JAG. Klockan slog då 6.30....... Ja, ja det är väl OK , slumrade lit fram till 8.00 sen upp och fixade lite frukost, kollade datorn, hämtade hem lite broderier och pratade lite på msn. Träffade en gammal arbetskamrat idag, tog en LÅÅÅNG promenad hem till henne, vi gjorde som vi brukar när vi träffas.... pratar , fnittrar och dricker.... kaffe förstås (vad trodde du?).Sen tog vi en promenad tillsammans hem till en annan arbetskamrat.... trevligt!!! När klockan slagit eftermiddag tog jag mina långa ben och gick hem... måste höra hur min familj har det..... och ev åka iväg och handla. Det gjorde vi, gubben , Jonas , mormor och jag. Efter uppackningen kollade vi på film, G-force, riktigt rolig film, så vi kopplade av i soffa och fåtölj framför filmen, åt lite ostbollar som jag fick av Lena (Tack Lena, mycket gott).
När de stora pojkarna kommit hem blev det lite mat. Och nu när jag skrivit färdigt ska jag sätta mej i fåtöljen igen och bara slappa!!!! Det ska bli såååå skönt! ( önskar att det var en sånhär fåtölj)
Kram


lördag, mars 20, 2010

Vilken dag!!

Dagen började tidigt.... Plocka ihop alla sakerna för att komma mej iväg till vårmässa (påsktema). Hade lite smått och gott som handdukar, ägghållare/servett ringar, bokmärken , spishanddukar och glas underlägg. Jag fick beröm för min saker av dom som var och tittade ( kanske sa dom bara att det var fint) och visst sålde jag en hel del, jag hade inga förväntningar innan.
Lite senare på eftermiddagen blev vi bjudna på mat av min syster och svåger, en av dom fyller jämt ("nollar") och den andra fyller bara år. (om man nu kan säga så). Vi hade jättetrevligt, det är synd att vi inte gör så här oftare, men var sak har sin tid. Fick en öl med oss hem..... den ska vi dela på nu, "gubben" och jag....mmmmm!!! Och titta på körslaget ska vi göra...! Tack för maten Syz!!

Kram

fredag, mars 19, 2010

Fortfarande idag!

Jag visste att jag skulle hinna..... lägga in ett inlägg innan midnatt! Ikväll har det varit mycket och kul. Sytt lite till påskmässan imorgon... och en öl med bowling och mat.... och givetvis jättetrevligt sällskap! Inte vann jag bowlingen.... men det gör inget... det var kul att spela. Fick tid en liten stund är vi kom hem... sydde lite på maskinen då. Dom här bokmärkena blev klara innan bowlingen.....
Spishanddukarna gjorde jag när jag kom hem. En liten söt kyckling som är .....
ut klädd till hare! ja visst är den söt?!
Här är den andra ... kanin ut klädd till ägg.... broderierna kommer från design by sick
Det finns mycket broderier där... gå in på sidan och kolla det är jättekul! jag har både fått gratis och köpt broderier där. Bokmärkena köpte jag i julas, de är roliga att sy och att ge bort som present tillsammans med en bra bok. nu ska jag gå till sängs... det blir tidigt imorgon.... påskmässa på stadens PRO-lokal....( hoppas att nån hittar dit) Vi har stor Bo mässa i stan oxå, på Rosvalla men jag hoppas iallafall på att folk vill gå på stan först!
Nu säger jag GO`NATT
Kram

torsdag, mars 18, 2010

Nu har jag.....

..bilder. Sydde några igår,........ ..och några idag.......
..och några till. Dom är riktigt roliga att göra det svåraste är att inte "fastna" i färgerna, dvs inte göra dom likadana. Man kan byta färg i kanten och i "vågen" under kycklingarna så blir dom lite olika.

Här blev det tre till.


Sen blev det några bokmärken, dom är oxå jätteroliga att sy, det kan bli precis hur som helst...... beroende på vilka färger som sätts ihop. Perfekt "gåborts" present! Man kan ge bort en bra bok oxå.... istf blommor.. typ om man är allergisk eller helt enkelt gillar att få och läsa böcker!
Nu får det räcka för ikväll... imorgon blir det lite bowling på kvällskvisten... slipper laga mat!!! Det finns på bowlinghallen. Vi blir några familjer som ska träffas och spela tillsammans, det ska bli jättekul!!
Kram

onsdag, mars 17, 2010

Ingen bild idag.......

... nej för jag har ingen..... just nu iallafall. Det sitter i symaskinen. Jag ska ev på påskmässa i helgen, jag håller på att sy upp lite som jag tror att nån kanske blir sugen på att köpa. Spishanddukar är ganska poppis... jag hoppas att mina ägghållare oxå kan bli nåt som man vill ha på påskbordet. Vi får väl se.... Sen har jag några färdiga väskor och kassar som jag sytt i linnetyg. Vi får väl se vad som händer, hoppas att jag hinner fixa lite .
Nu måste jag fortsätta...... vi hörs!

Kram

tisdag, mars 16, 2010

Jag har gjort några...

...."ägghållare till. Nu blir "mina ägg pimpade" till påskbordet. Jag blev tvungen att göra var sin "hållare" annars blir det orättvist! Jag vet inte om vi ska ha gäster till påsk..... får nog göra ett par till, utifall det dimper ner "nån" till påskmiddagen.
Det blev iallafall tre stycken ikväll, ska bara klippa bort lite trådar och fixa lite fina sidenband som passar i färg, som ska knytas till fina rosetter på "baksidan".
Nu ska jag lägga mej och läsa lite... Livets döttrar, av May Grete Lerum. Jag är på bok nr16.... det är en LÅNG historia och trevlig att läsa.
Kram

måndag, mars 15, 2010

Nu är det måndag igen och då....

..satt jag och sydde..... Hittade ett broderi på Design By sick... ägghållare...... lite roliga att sy. Här ... framifrån....... små, små söta kycklingar......
...bakifrån... med rosett i "ryggen" av sidenband.......

... från sidan. Visste inte riktigt hur man skulle göra men skam den som ger upp. Jag provade och lyckades, (tycker jag iallafall). Samma motiv fast i olika färger... ser nästan ut som olika motiv då.
Jag brukar inte pynta så mycket till påsken men nu måste jag nog sy ett par till.... så att jag kan "snygga till" äggen på mitt påskbord.
Allt för ikväll.
Kram

söndag, mars 14, 2010

Nu är Os slut... men

ett par sockor i OS färgerna blev det. Hade inget att göra framför tv:n igår kväll så det blev början till ett par sockor...... tycker att jag fixade det ganska bra... eller!?? Naturligtvis använde jag Albins OS mössa som mönster..... dvs hur jag skulle byta med färgerna.
Detta är Albins OS mössa nr 2, vet inte varför men den gossen älskar mössor... ända sen han var liten harjag virkat mössor till honom. Han fick ABBA mössor i alla möjliga olika färger att ha på sommaren.... ni vet dom där gallervirkade mössorna. Sen blev set vanliga virkade mössor i bommullsgarn till somrarna och stickade mössor med "bolltofs" till vintrarna. Gärna randiga i olika "lagfärger" ( hockey osv)
Här ... en ruta till med Hummel motiv, jag håller på med "nåt" vet inte riktigt vad det ska bli... kanske en fin filt/ täcke.... jag får se när "lapparna" är klara.
Allt för nu..... En trevlig vecka med önskan om VÅR ... till er alla.
Kram